Extern nieuws

ast wel: over vasten en vieren met kinderen en jongeren

‘Vasten wint aan populariteit, maar vaak buiten de kerk om.’ Zo kopte een artikel van de NOS van 22 februari 2023. Het is een citaat van Frank Bosman, cultuurtheoloog aan de Tilburg University. Hij onderschrijft wat ik in de kerk ook zie gebeuren. Voor veel jongeren is de veertigdagentijd niet zo relevant. Het idee dat je ‘moet’ vasten in een bepaalde periode om je voor te bereiden op Pasen stuit in de praktijk vaak op weerstand. Ik snap dat. Want je bent immers geen betere christen als je vast.

Open DOors

“Denk aan de gevangenen alsof je met hen gevangen was; aan hen, die mishandeld worden, als mensen, die ook zelf een lichaam hebt.” Hebreeën brief 13 vers 3. Vanaf het begin, in de eerste eeuw al, werden christenen vervolgd. Tot op de dag van vandaag. Nu wereldwijd omdat het getuigenis van Jezus over de hele wereld verspreid wordt. In april, mei en juni is de zendingscollecte in de Sionskerk bestemd voor het werk van stichting Open Doors. “Open Doors” zoekt de vervolgde kerk op en helpt waar mogelijk. In de hal van de kerk zal een informatie tafel staan. Aan...

Bazaar 2024!

De activiteitencommissie organiseert dit jaar weer een Bazaar en wel op zaterdag 25 mei van 10:00 tot 12:30 uur. Wat kunt u verwachten? Natuurlijk veel leuke spulletjes die zijn ingeleverd.

Tst 1

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.